Ho' Oponopono - Alma Donkervoort

Ho’ Oponopono

Ho’Oponopono

Misschien wel belangrijker dan ooit….en hoe mooi zou het zijn als we dit massaal gaan toepassen. Je kunt ervan uitgaan dat de meeste mensen liefde en geluk willen ervaren en de beste bedoelingen hebben. Ja er is ook een groep die dat niet kan of wil, maar zouden alle welwillende mensen dan daaronder moeten lijden? Dus begin bij jezelf en je omgeving en pas Ho’oponopono toe.

In een wereld met enorme ontberingen zouden we (misschien) verzoening kunnen krijgen, door vergiffenis. Het is een Hawaïaanse traditie, een communicatie concept, een tool om balans te herstellen. Het is een oude wijsheid die meer en meer bekend aan het worden is. Het kan gebruikt worden bij allerlei soorten conflicten, om harten te helen en misschien ook wel bij relaties die misschien behoorlijk uitdagend kunnen zijn. In het gebed heel je wonden en herstel je balans.

De oude Hawaïaanse cultuur veronderstelde dat ziekte ontstaat door de stress van woede, schuld, verwijten en gebrek aan vergevingsgezindheid. Het proces begint met een gebed. Het probleem wordt geformuleerd en de misdragingen besproken. Van de familieleden wordt verwacht dat zij problemen oplossen door samen te werken en niet vast te houden aan de fout. Bij verstrengeling van emoties en kwetsingen kan er een of meer perioden van stilte en reflectie genomen worden. De gevoelens van allen worden erkend. Dan volgt schuldbekentenis, berouw en vergeving. De verontschuldiging en vergeving moeten oprecht zijn, indien nodig na een bedenktijd. Alle aanwezigen worden bevrijd van de problemen (oki – lossnijden), meestal door een gebed. Iedereen laat elkaar daarna weer los en vrij. Eerlijkheid is een voorwaarde voor het proces.

Je kunt het ook voor jezelf gebruiken. Ga even rustig zitten. Neem even de tijd. Ga ervan uit dat elk verhaal meerdere kanten heeft, maar wat was of is jouw bijdrage. Had jij iets anders kunnen doen? Je kunt met jezelf in het reine komen. De 4 zinnen zullen je daarbij helpen. Sta eens stil bij wat de zinnen inhouden.

Heb je spijt van wat je gedaan hebt of gezegd hebt? Had je het ook anders kunnen zeggen en zou dan de uitkomst misschien anders kunnen zijn?

Vergeven doe je voor jezelf en de ander. Jezelf vergeven omdat je op dat moment zo gehandeld hebt en misschien nu anders zou handelen. Of omdat je doordat je een ander hebt pijn gedaan daarmee jezelf misschien ook wel beschadigd hebt. ( bv dat je er een schuldgevoel of rot gevoel of boosheid aan over hield?). En de ander omdat de ander het misschien ook anders bedoelde dan dat het overkwam.

Dank je wel dat je verzoening wilt en dus vrede en dat ik hieruit mocht leren en dat ik iets kon vergeven en daardoor kan helen.

Ik houd van je, tegen jezelf uitspreken dat je het goed gedaan hebt om te vergeven en te helen en jezelf accepteren en jezelf te zeggen dat je van jezelf mag en kunt houden en te lieven omdat jij helemaal goed bent zoals je bent.

Dit samen maakt dat je in een hele andere energie komt. Deze energie zal je uitstralen en doorgeven.

Laten we de wereld weer wat meer liefde geven, onze harten vullen met liefde. Onze naasten en onszelf vergeven zodat de energie van liefde weer kan stromen.

Ho’ Oponopono: Het spijt me. Alsjeblieft vergeef me. Ik dank je en ik houd van je.

0 0 votes
Artikel waardering
e-boek Hoe hypnose jou helpt snel en makkelijk ontspannen met hypnose

Download het gratis E-boek Hoe hypnose jou snel helpt ontspannen.

Een E-Boek met informatie over hypnotherapie, breinweetjes en tips voor meer positiviteit.

Lees de privacyverklaring over de verwerking van jouw gegevens.

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll naar boven