hypnose uitgelegd
prince (13)
Relaties veranderen zodra jij de Goddelijkheid in jou en de ander kunt zien waardoor je begint met ontspannen. Zodra jij je anders gaat gedragen zullen zij dat ook doen.Andere actie geeft automatisch andere reactie. Wanneer jij de eerste stap zet, creëer je harmonie.

Hoe wij leren en informatie verwerken en breinweetje.

Als je naar de ijsberg kijkt zal je misschien weten dat de berg boven water vele malen kleiner is dan wat er onder het wateroppervlak zit. Je kunt je brein vergelijken met een ijsberg. Je bewuste brein zit boven het oppervlak en je onderbewuste onder de oppervlakte. Je onbewuste brein kan veel meer informatie verwerken (11,2 miljoen bits per seconde) dan dat het bewuste brein (60 bits per seconde) dit kan. Een bit is ongeveer 5 letters. Je begrijpt dat wij dus onbewust veel meer informatie tot ons nemen dan bewust.  Om zo goed mogelijk te functioneren zal ons bewuste brein daarom weglaten, generaliseren en vervormen.  Het zal alleen de aandacht of focus hebben voor datgene op dat moment van belang is. Wanneer je een kamer ingaat en rondkijkt neem je maar een klein gedeelte waar. Onbewust neem je veel meer waar. Wanneer je 5 minuten in de kamer kijkt en ik vraag je om goed op te letten en de blauwe dingen goed te onthouden en ik vraag daarna wat er groen was of bv rood. Grote kans dat je dan even verward bent en niet goed kunt antwoorden. Je keek de kamer rond en speurde naar blauwe dingen waardoor al je bewuste focus naar blauw ging en daardoor geen focus op die andere kleur had. Je brein had het meeste bewust weggelaten. Wanneer ik zeg: “Ik liep gisteren in het park”. Wat weet jij dan eigenlijk? Heel weinig. Want met wie liep ik daar of was ik alleen? Hoe zag het park eruit, wat deed ik daar etc…Zelfs bij het benoemen van deze vragen zal ik nog veel weglaten want als je alles wat je ziet, hoort, voelt, ruikt en proeft zou moeten opnoemen dan ben je wel even bezig. Jouw onbewuste brein verwerkt meer informatie dan dat je bewust doet. Nu een voorbeeld van generaliseren. Je leert fietsen met je bewuste brein, je bent bezig met sturen en met de trappers en opletten. Zodra je kunt fietsen kun je het op allerlei fietsen. Het fietsen heb je dus gegeneraliseerd. En dan nu vervormen, we vervormen heel vaak. Dat vervormen doet iedereen met eigen invulling. Als iemand iets zegt zal je dat op jouw manier interpreteren waardoor jij het oppakt zoals jij het hebt ingevuld. Dat betekent overigens nog niet dat degene die iets tegen jou zei ook datzelfde bedoelde… Bedenk maar eens aan welke kleur je denkt bij groen. Het kan zomaar zijn dat iemand over lichtgroen praat en jij aan donkergroen denkt. Het woord is het zelfde maar de invulling niet. Zo ontstaan ook veel miscommunicaties, vaak werd het anders bedoeld dan hoe we het hebben ingevuld. 

Met hypnose ontspannen en makkelijk leren of veranderen.

Zodra het woord hypnose valt veranderen mensen. De ene vindt het interessant en wil er meer van weten en de ander vindt het eng en vindt het ineens onprettig als je ze in de ogen kijkt.
Velen kennen de hypnose shows van Rasti Rostelli en zien zichzelf al snel hele rare dingen doen, anderen vinden het wel grappig. Show hypnose is een andere tak van sport dan hypnose om mensen te helpen met hun verslavingen, trauma’s of emoties maar kan ook ingezet worden voor pijnverlichting bijvoorbeeld. Ik houd mij bezig met het helpen van mensen en heb niet zoveel met die show hypnose.
Hypnose is afkomstig van het oud Griekse woord hupnos en betekent slaap. Het is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn. Een staat waarin men ontspannen is en met concentratie op een bepaald onderwerp en daardoor ontvankelijk voor suggesties.
Eigenlijk zijn we allemaal regelmatig in hypnose. Vooral jonge kinderen zijn vaak in hypnose en ontvankelijk voor suggesties. Ze leren daardoor snel en nemen snel iets aan of over. Maar ook volwassenen worden dagelijks gehypnotiseerd ondanks dat we dat niet doorhebben. We krijgen allerlei input. Kijk maar eens wat reclames met je doen, ze worden zo opgezet dat het je aanzet tot actie en zo zijn er veel voorbeelden van hypnose te noemen, terwijl we dat eigenlijk niet door hebben.
Als we het over hypnose therapie hebben vraag je of iemand in hypnose wil, je vraagt toestemming.
Om in hypnose te komen zul je het kritische brein tijdelijk even moeten uitschakelen. Je hoofd even leegmaken, het denken even stopzetten, geeft ruimte voor je onbewuste brein. Dit doen we door bepaalde manier van praten of met een snelle inductie. Dat is een methode waar het kritische brein kort in verwarring gebracht wordt waardoor iemand makkelijk en snel in hypnose staat komt en lekker kan ontspannen.
Als je gaat mediteren en je gedachten op stil zet kom je in een bepaalde flow en dit kun je vergelijken met hypnose staat. Hypnose staat heeft diepe en minder diepe staat van bewustzijn. Het kan zijn dat je volledig alles bewust meekrijgt wat er gezegd wordt maar het kan ook zijn dat je op bewust niveau stukjes niet meekrijgt. Je onderbewuste krijgt alles mee.
Je kunt hypnose dus eigenlijk ook vergelijken met een ontspannen staat van zijn en doordat je even je kritische mind uitschakelt…. Het ja maar of de beren op de weggooier stukje in jou…. Dat stukje dat je doet twijfelen of je belemmeren kan even uitgeschakeld worden zodat je ware ik open staat voor suggesties.
Als je iets leert zal je dat leren met je bewuste brein. Je pakt een boek en gaat lezen of toen je leerde fietsen moest je bewust je voet op de trapper zetten en je handen goed aan het stuur en sturen. Je was er heel geconcentreerd mee bezig.
Nu je kunt fietsen werkt je brein zo dat je dit op allerlei verschillende fietsen kunt en dat je er niet zo bij hoeft na te denken dan toen je het leerde. Zodra je het geleerd hebt gaat dit stukje naar je onbewuste brein en fiets je vanuit je onbewuste brein. Je kunt het gewoon en hoeft er niet over na te denken.
Zo kun je ook door positieve suggesties te geven aan je onbewuste brein snel iets nieuws leren en jouw leven positief veranderen. Zo kun je een angst bv voor spinnen of honden veranderen maar ook vervelende gevoelens of nare herinneringen waardoor je echt gehinderd wordt in je leven kun je veranderen. Je hoeft niets te veranderen maar zodra datgene je in de weg gaat zitten in je dagelijkse leven kan hypnose de oplossing voor jou zijn.
Hypnose is leuk en interessant. Sta jij open voor hypnose nu je weet dat het je kan helpen?

Hypnose

Oude pijnen, angsten, overtuigingen en belemmeringen loslaten en meer ontspanning en rust ervaren.

Scroll naar boven