Hynose - Alma Donkervoort

Hypnosetherapie

Hypnosetherapie...een mengeling van ontspanning en focus.

Stel je voor dat jij....

ontwikkel, ontspanning en focus

Hypnosetherapie is misschien anders dan wat jij ervan denkt.

Zodra het woord hypnose valt veranderen mensen. De één vindt het interessant en wil er meer van weten en de ander vindt het eng. Dat laatste komt meestal door onbekendheid over wat hypnosetherapie inhoudt. Het wordt regelmatig verward met showhypnose wat een totaal ander doel heeft. Mijn sessies zijn er om jou te helpen en tijdens een sessie breng ik je in een ontspannen staat waar jij gewoon met mij kunt praten. Je doet niets wat niet goed voelt voor jou. Door de ontspanning krijg je makkelijker toegang tot jouw onbewuste brein (waar veel niet werkende programma’s zijn opgeslagen) waar jij jouw probleem kunt veranderen of oplossen.

Het proces, hoe jij iets doet.

Misschien heb je al vaker jouw probleem uitgelegd of er over gesproken. Je vertelt het verhaal van jouw probleem maar ondanks dat is het nog steeds niet opgelost? 

Vraag je je af of je er ooit nog van af komt zodat jij weer meer ontspannen en blij door het leven gaat. Met hypnose kan het.
Tijdens de sessie mag je natuurlijk je verhaal vertellen, maar door de vragen die ik stel gaan we sneller de diepte in van het proces hoe jij jouw probleem doet, zodat je het kunt oplossen of veranderen. Je kunt een gebeurtenis niet ongedaan maken maar je kunt wel de emotie die eraan gekoppeld is veranderen en hoe je met de situatie omgaat.

Verandering begint bij jezelf. Alles wat je nodig hebt is al in jou aanwezig. Het enige wat je hoeft te doen is alles wat jou ervan af houdt af te wikkelen en los te laten. Jezelf te ont-wikkelen als het ware.

Wat kun je ont-wikkelen?

Alle belemmerende overtuigingen, angsten en/of emoties waardoor jij meer onrust, irritatie of spanning  ervaart of niet jezelf kunt zijn. Je kunt het veranderen of loslaten met hypnose en daarmee ont-wikkel en verlos jij je van deze ballast.

Nu denk je misschien…. ik voel me prima en ben helemaal in balans met mezelf. Meestal gaat het gelukkig ook goed, gelukkig wel want stel je voor, dat er constant onbalans is. Dat zou veel stress en spanning opleveren. Het zijn die momenten wanneer jij onbalans ervaart waar je iets aan kunt doen. 

Met hypnose nieuwe breinpaden aanleggen en deze optimaliseren.

Je kunt je brein vergelijken met een ijsberg, je bewuste deel, datgene wat je ziet boven water en een nog groter deel onder water, het onbewuste.  In het onbewuste deel vinden allerlei processen plaats waar je niet bewust van bent. Door bijvoorbeeld innerlijke  overtuigingen en beslissingen doe je bepaald gedrag en reageer je vanuit onbewuste processen.  Wanneer je reactie of gedrag je belemmerd kun je het makkelijk en snel veranderen. Dit gedrag komt voort uit een proces in je brein en volgt een bepaald breinpad aangestuurd door emoties of beelden. Elke keer zal dit zelfde pad genomen worden en daardoor ook dezelfde uitkomst hebben. Je kunt met hypnose nieuwe breinpaden aanleggen en deze paden  verstevigen. Dan kan het innerlijk proces via het nieuwe pad verlopen waardoor er een andere uitkomst en dus ander gedrag of emotie ontstaat. Tijdens hypnose wordt je kritische denken even op het pauze bankje gezet zodat je open staat voor positieve suggesties waardoor je makkelijk en snel oude patronen en belemmeringen oplost of verandert. Hypnose is een ontspannen staat van bewustzijn waar je open staat voor positieve suggesties. Tijdens hypnosetherapie ben je gewoon bewust van wat er op dat moment gebeurt, alleen je kritische brein die graag alles bij het oude wil laten wordt even op het pauzebankje gezet.

Een bekende Nederlandse wetenschapper als Ap Dijksterhuis, auteur van o.a. ‘Het slimme onbewuste’ (2007), is van mening dat het onderbewustzijn in veel situaties een betere raadgever is dan het bewustzijn. Dat geldt zeker voor complexe beslissingen waarbij het brein veel informatie moet verwerken. Het rationele brein heeft een veel kleinere verwerkingscapaciteit dan het onbewuste brein.

Hypnose

Met hypnose pijnen, angsten, overtuigingen en belemmeringen loslaten voor meer rust en ontspanning.

Scroll naar top