Hynose - Alma Donkervoort

Hypnose

Hypnosetherapie...een mengeling van ontspanning en focus.

Hynose 1
Hynose 2

Met hypnose ontspannen en makkelijk leren of iets veranderen.

Zodra het woord hypnose valt veranderen mensen. De ene vindt het interessant en wil er meer van weten en de ander vindt het eng en vindt het ineens onprettig als je ze in de ogen kijkt. In mijn hypnosetherapie sessies ben je in een ontspannen staat en kun je gewoon met mij praten. Je doet niets wat niet goed voelt voor jou. Door de ontspanning krijg je makkelijker toegang tot je onbewuste brein waar veel niet werkende programma’s zijn opgeslagen zodat jij datgene jij als jouw probleem ervaart kunt veranderen of oplossen. 

Tijdens hypnose therapie ben ik geïnteresseerd in jouw proces, hoe je een bepaalde emotie doet.

Heb je al vaak over datgene je dwars zit gesproken en blijf je het maar herhalen en is het nog steeds niet opgelost waardoor je dat gedrag blijft doen en je tegen dezelfde situaties blijft aanlopen waar je juist vanaf wilt?  Vraag je je af of je er ooit nog van af komt? Dan wordt het tijd voor een andere aanpak. Tijdens mijn sessies hoef je niet weer lange verhalen en herinneringen te vertellen maar geef ik je even de tijd om kort je verhaal te vertellen. Ik stel bepaalde vragen waardoor we meteen de diepte ingaan van het proces. Het proces van hoe je jouw probleem doet. Je kunt een gebeurtenis niet ongedaan maken maar door het proces te veranderen verander je hoe je omgaat met de situatie. 

Verandering begint bij jezelf. Alles wat je nodig hebt is al in jou aanwezig. Het enige wat je hoeft te doen is alles wat jou ervan af houdt af te wikkelen en los te laten. Jezelf te ont-wikkelen als het ware.

Wat kun je ont-wikkelen?

Alle belemmerende overtuigingen, angsten en/of emoties waardoor jij meer onrust, irritatie of spanning  ervaart of niet jezelf kunt zijn. Je kunt het veranderen of loslaten met hypnose en daarmee ont-wikkel en verlos jij je van deze ballast.

Nu denk je misschien…. ik voel me prima en ben helemaal in balans met mezelf. Meestal gaat het gelukkig ook goed, gelukkig wel want stel je voor, dat er constant onbalans is. Dat zou veel stress en spanning opleveren. Het zijn die momenten wanneer jij onbalans ervaart waar je iets aan kunt doen. 

Met hypnose nieuwe breinpaden aanleggen en deze optimaliseren.

Je kunt je brein vergelijken met een ijsberg, je bewuste deel, datgene wat je ziet boven water en een nog groter deel onder water, het onbewuste.  In het onbewuste deel vinden allerlei processen plaats waar je niet bewust van bent. Door bijvoorbeeld innerlijke  overtuigingen en beslissingen doe je bepaald gedrag en reageer je vanuit onbewuste processen.  Wanneer je reactie of gedrag je belemmerd kun je het makkelijk en snel veranderen. Dit gedrag komt voort uit een proces in je brein en volgt een bepaald breinpad aangestuurd door emoties of beelden. Elke keer zal dit zelfde pad genomen worden en daardoor ook dezelfde uitkomst hebben. Je kunt met hypnose nieuwe breinpaden aanleggen en deze paden  verstevigen. Dan kan het innerlijk proces via het nieuwe pad verlopen waardoor er een andere uitkomst en dus ander gedrag of emotie ontstaat. Tijdens hypnose wordt je kritische denken even op het pauze bankje gezet zodat je open staat voor positieve suggesties waardoor je makkelijk en snel oude patronen en belemmeringen oplost of verandert. Hypnose is een ontspannen staat van bewustzijn waar je open staat voor positieve suggesties. Tijdens hypnosetherapie ben je gewoon bewust van wat er op dat moment gebeurt, alleen je kritische brein die graag alles bij het oude wil laten wordt even op het pauzebankje gezet.

Een bekende Nederlandse wetenschapper als Ap Dijksterhuis, auteur van o.a. ‘Het slimme onbewuste’ (2007), is van mening dat het onderbewustzijn in veel situaties een betere raadgever is dan het bewustzijn. Dat geldt zeker voor complexe beslissingen waarbij het brein veel informatie moet verwerken. Het rationele brein heeft een veel kleinere verwerkingscapaciteit dan het onbewuste brein.

Meer lezen over hoe het werkt? klik hier…. en lees verder.

Hypnose

Alle oude pijnen, angsten, overtuigingen en belemmeringen loslaten en meer ontspanning en rust ervaren.

Scroll naar top