Hynose - Alma Donkervoort

Hypnosetherapie

Hypnosetherapie...een mengeling van ontspanning en focus.

Weet jij dat jij al vaker in een hypnotische staat bent geweest?

Een hypnotische staat is een veranderde bewustzijnstoestand waarin je meer ontspannen en open bent voor positieve suggesties en dat je minder kritisch of sceptisch bent ten opzichte van de informatie die je ontvangt.

Tijdens een hypnotische staat kun je een gevoel van diepe ontspanning ervaren, terwijl je tegelijkertijd nog steeds alert bent. Het is vergelijkbaar met dagdromen, waarbij je je ergens anders kunt voorstellen en je je afsluit van de buitenwereld.

Er zijn verschillende manieren om een hypnotische staat te bereiken, zoals bv door middel van geleide meditatie of hypnotherapie. Jonge kinderen zijn al in deze ontvankelijke staat en wanneer je verzonken bent in een goed boek of meeslepende film ben je ook in een vergelijkbare breinstaat. Het kan worden gebruikt om bepaalde gewoontes te veranderen, angsten te overwinnen of om te helpen bij het oplossen van persoonlijke problemen.

Stel je voor dat jij....

door middel van hypnose haal je juist iemand uit hypnose

Hypnosetherapie eng? Of juist een super krachtige methode?

Ik zeg, het is een super krachtige methode. Het wordt regelmatig verward met showhypnose wat een totaal ander doel heeft en ook anders is. Mijn sessies zijn er om jou te helpen en tijdens een sessie breng ik jou nadat we een voorgesprek hebben gehad in een ontspannen staat waar jij gewoon met mij kunt praten en jij niets doet wat jij niet wilt. Door deze ontspannen staat is het mogelijk om te werken met het onderbewuste deel van je geest.

Dat deel waar veel van onze gewoontes, overtuigingen en emoties zijn opgeslagen. Door middel van suggesties en visualisaties kan ik als hypnotherapeut jou helpen om bepaalde patronen of overtuigingen te veranderen die je weerhouden om je doelen te bereiken.  Door dit te veranderen heb jij weer de regie over jouw leven.

Het is een relatief snelle en natuurlijke methode die weinig of geen bijwerkingen heeft. Bovendien kan het in sommige gevallen een aanvulling zijn op andere behandelingen of therapieën.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat hypnotherapie niet voor iedereen geschikt is (bepaald medicijn gebruik kan een sessie beïnvloeden) en daarom heb ik altijd eerst een intake gesprek.  

Het proces, hoe jij iets doet.

Misschien heb je al vaker jouw probleem uitgelegd of er over gesproken. Je vertelt het verhaal van jouw probleem maar ondanks dat is het nog steeds niet opgelost? 

Vraag je je af of je er ooit nog van af komt zodat jij weer meer ontspannen en blij door het leven gaat. Met hypnose kan het.
Tijdens de sessie mag je natuurlijk je verhaal vertellen, maar door de vragen die ik stel gaan we sneller de diepte in van het proces hoe jij jouw probleem doet, zodat je het kunt oplossen of veranderen. Je kunt een gebeurtenis niet ongedaan maken maar je kunt wel de emotie die eraan gekoppeld is veranderen en hoe je met de situatie omgaat.

Verandering begint bij jezelf. Alles wat je nodig hebt is al in jou aanwezig. Het enige wat je hoeft te doen is alles wat jou ervan af houdt af te wikkelen en los te laten. Jezelf te ont-wikkelen als het ware. Jezelf ontdoen van niet werkende breinprogramma’s en ballast zoals belemmerende overtuigingen, pleasegedrag, aanpassen, angsten en/of emoties, onrust, irritatie, boosheid, spanning of verdriet ervaart, datgene wat jou weerhoudt om jezelf te kunnen zijn.  

Nu denk je misschien…. ik voel me prima en ben helemaal in balans met mezelf. Meestal gaat het gelukkig ook goed, gelukkig wel want stel je voor, dat er constant onbalans is. Dat zou veel stress en spanning opleveren. Maar hoe vaak heb jij weerstand of emoties die je liever niet zou hebben? En hoe vaak heb jij je iets voorgenomen om te doen en heb je toch iets anders gedaan? Die breinprogramma’s zitten juist verscholen in die gedachten en dat gedrag. 

Maar het mooie is dat je nu weet dat je het kunt veranderen.

Met hypnose nieuwe breinpaden aanleggen en deze optimaliseren.

Je kunt je brein vergelijken met een ijsberg, je bewuste deel, datgene wat je ziet boven water en een nog groter deel onder water, het onbewuste.  In het onbewuste deel vinden allerlei processen plaats waar je niet bewust van bent. Door bijvoorbeeld innerlijke  overtuigingen en beslissingen doe je bepaald gedrag en reageer je vanuit onbewuste processen.  Wanneer jouw reactie of gedrag je belemmert kun je het makkelijk en snel veranderen. Dit gedrag komt voort uit een proces in je brein en volgt een bepaald breinpad aangestuurd door emoties of beelden. Elke keer zal dit zelfde pad genomen worden en daardoor ook dezelfde uitkomst hebben. Je kunt met hypnose nieuwe breinpaden aanleggen en deze paden verstevigen. Dan kan het innerlijk proces via het nieuwe pad verlopen waardoor er een andere uitkomst en dus ander gedrag of emotie ontstaat. Tijdens hypnose wordt je kritische denken even op het pauze bankje gezet zodat je open staat voor positieve suggesties waardoor je makkelijk en snel oude patronen en belemmeringen oplost of verandert. Hypnose is een ontspannen staat van bewustzijn waar je open staat voor positieve suggesties. Tijdens hypnosetherapie ben je gewoon bewust van wat er op dat moment gebeurt, alleen je kritische brein die graag alles bij het oude wil laten wordt even op het pauzebankje gezet.

Een bekende Nederlandse wetenschapper als Ap Dijksterhuis, auteur van o.a. ‘Het slimme onbewuste’ (2007), is van mening dat het onderbewustzijn in veel situaties een betere raadgever is dan het bewustzijn. Dat geldt zeker voor complexe beslissingen waarbij het brein veel informatie moet verwerken. Het rationele brein heeft een veel kleinere verwerkingscapaciteit dan het onbewuste brein.

Hypnose

Met hypnose pijnen, angsten, overtuigingen en belemmeringen loslaten voor meer rust en ontspanning.

Scroll naar boven