Vakantieperiode en werkdruk - Alma Donkervoort
vakantieperiode werkdruk of ontspanning

Vakantieperiode en werkdruk

Werkdruk: Hoge verwachtingen, strakke deadlines, overbelasting en veeleisende taken op het werk kunnen leiden tot stress.

Nu het de vakantieperiode is, heb jij misschien tijd om heerlijk te genieten of de klussen, die zijn blijven liggen, eindelijk eens aan te pakken. Misschien, is deze periode juist wel extra druk voor jou? Vanwege de branche waarin je werkt, of doordat er te weinig personeel is of omdat meerdere collega’s tegelijkertijd op vakantie zijn. Hoe gaat het met jou in de vakantie periode?

Werkdruk is niet perse periode gebonden. Er zullen altijd wel momenten zijn waar dit meer of minder ervaren wordt. Naast deadlines en veeleisende taken, speelt jouw thuissituatie en jouw omgang met collega’s een grote rol bij het ervaren van stress.

Hoe jij iets ervaart beïnvloed jouw algemeen welzijn. Zit je goed in je vel, dan kun je meestal meer aan en meer werk verzetten. Loop jij met zorgen of frustraties en voel jij je minder goed dan kan die extra taak net die druppel zijn waardoor jij je overbelast voelt.

Het kan zelfs tot een vicieuze cirkel leiden waardoor jij steeds meer gebukt gaat onder de werkdruk en minder plezier ervaart. Er wordt aangemodderd en mensen blijven langer lopen met het gevoel van overbelasting en stress, dan werkelijk nodig zou hoeven zijn. Hierdoor ontstaat ook steeds meer ziekteverzuim of ervaart men een onprettige sfeer op het werk.

Wanneer je goed kijkt naar de stressvolle situaties, kun je vaak een thema ontdekken waardoor stress ervaren wordt. Dit kan variëren van gebrek aan vertrouwen, onveiligheid, angsten, schuldgevoel, moeite met grenzen aangeven, pleasegedrag etc. Voor iedereen is dat weer anders.

Het kan zelfs zo zijn dat er niet eens bij stilgestaan wordt dat er een onderliggende persoonlijke oorzaak is waardoor mensen reageren zoals ze doen. Omdat vaak door de bomen het bos niet meer gezien wordt en alleen de stress ervaren wordt blijven velen in hetzelfde rondje draaien.

Wanneer je beseft dat er altijd een onderliggende reden of oorzaak achter stress zit en je deze kunt aanpakken komt er weer ruimte voor een oplossing.

Wat zou jij doen wanneer je zou weten dat je snel en makkelijk meer inzicht kunt krijgen? En vaak zelfs een deel of geheel van de onderliggende oorzaak kunt veranderen of oplossen?

Stel je voor dat je blijft aanmodderen? Hoe gaat het dan met jou een jaar vanaf nu?

De stress die jij ervaart. De hoge verwachtingen en eisen komen steeds meer op je af. Het wordt steeds lastiger om nog goed te functioneren en je staat misschien zelfs op het punt om je ziek te melden. Je blijft maar door zwoegen, tot je niet meer kunt. Inmiddels lijden ook je thuissituatie en je werksituatie onder de stress die jij ervaart.

Maar stel dat je de situatie aankijkt en ermee aan de slag gaat? Stel dat jij meer inzicht krijgt? Of zelfs stresserende onderliggende oorzaken kunt oplossen of veranderen? En jij steeds beter in je vel zit en meer ontspanning ervaart?

Hoe zou jij dan in je leven staan en hoe zou het dan met jou gaan een jaar vanaf nu?

Wat zou je doen? Hoeveel energie zou je over houden om leuke dingen te doen of je dromen waar te maken? Hoe veel meer ontspannen momenten zou jij ervaren?

Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn maar met kortlopende trajecten of een aantal hypnotherapie sessies, zijn al hele mooie veranderingen te maken.

Kort uitgelegd leren we van alles aan met ons bewuste brein, zodra we het geleerd hebben wordt dit geleerde verplaatst naar het onbewuste brein. Dit is omdat ons onbewuste veel meer informatie kan bevatten dan het bewuste en op die manier blijft er ruimte in het bewuste.

Wat je leerde kun je zien net als een computer programma, dat is geïnstalleerd. Er zijn goed werkende programma’s maar ook programma’s die niet goed werken. Zo is het ook in onze hersenen. Om een niet werkend programma te veranderen moet je dus naar het onbewuste om daar de verandering te maken.

Hoe vaak nemen mensen zich voor om te stoppen met ongewenst gedrag of anders te reageren op emoties? Misschien heb jij jezelf ook weleens voorgenomen om niet meer te stressen? Ik hoop van harte dat jij bij degenen hoort die het gelukt is om vol te houden. Besef dat velen terug vallen in het oude gedrag. Misschien ken jij iemand die daar hulp bij kan gebruiken of misschien kan jij wel wat extra hulp en inzicht gebruiken zodat jij weer meer kunt ontspannen.

In het onbewuste is nog steeds dat niet werkend programma geïnstalleerd wat steeds getriggerd wordt en in werking gaat. Om werkelijke verandering te maken, zal je het onbewuste moeten aanspreken.

Je kunt het vergelijken met een fabriek met dikke muren. Buiten staat een verslaggever die belangrijke informatie heeft voor de mensen in de fabriek. De mensen in de fabriek horen hem niet en werken gewoon door zoals ze altijd al deden. Ze blijven in de fabriek. Zolang de verslaggever niet naar binnen gaat zullen de werknemers hem niet horen. De verandering komt als de verslaggever naar binnen is gegaan en de mensen de informatie hebben gekregen. 

De verandering zit in het onbewuste. Met hypnotherapie krijg je snel en makkelijk toegang tot het onbewuste. Het is geen toverstaf en je moet er wel iets voor willen doen. Jouw bereidheid om mee te werken en het open staan voor wat er mag komen bepalen grotendeels jouw resultaten. Jij doet niets wat je niet wilt. Hypnotherapie is anders dan velen verwachten of denken. Tijdens een sessie weet je wat er gezegd wordt en kun je gewoon praten. Door bepaalde vragen te stellen gaan we snel de diepte in naar de onderliggende oorzaak. Nogmaals, jij doet niets wat je niet wilt.

Hypnotherapie is een bewezen effectieve methode.

Wist jij dat het huidige probleem waar je nu tegenaan loopt ook vaak ooit de oplossing geweest is voor een ander probleem? Het was destijds waarschijnlijk een prima oplossing en handig om te doen. Nu werkt deze oplossing niet meer zo goed waardoor je ongewenst gedrag doet of ongewenste emoties ervaart. Het onbewuste blijft dit aansturen omdat het nog niet weet dat het ongewenst is en anders kan. Tijdens een hypnotherapie sessie kun jij aan jouw onbewuste leren dat er een andere oplossing of manier is voor jouw ongewenst gedrag of ongewenste emotie.

Ik ben benieuwd hoe het met jou gaat. Ervaar jij ook weleens stress? Of heb je last van belemmerende overtuigingen? Of ongewenste gewoonte of gedrag?  Heb je vragen of wil wil jij delen hoe het met jou gaat, stuur dan een reply of een reactie.

Ken je iemand, voor wie deze informatie interessant is, stuur dit bericht gerust door.

Ben je werkgever en heb je te maken met veel onrust of ziekteverzuim door stress neem eens contact op om te kijken of mijn kennis kan bijdragen aan verbetering van de situatie.

Ik help je graag,

Met vriendelijke groet,

Alma Donkervoort

4 1 vote
Artikel waardering
e-boek Hoe hypnose jou helpt snel en makkelijk ontspannen met hypnose

Download het gratis E-boek Hoe hypnose jou snel helpt ontspannen.

Een E-Boek met informatie over hypnotherapie, breinweetjes en tips voor meer positiviteit.

Lees de privacyverklaring over de verwerking van jouw gegevens.

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll naar boven