Zal ik ze zien? - Alma Donkervoort

Zal ik ze zien?

Zal ik ze zien?

De laatste tijd gaan mijn man en ik regelmatig samen wandelen. Meestal doen we dat in een groot park grenzend aan een natuurgebied vlakbij ons huis. Dat is wel zo gemakkelijk aangezien we daarna nog moeten eten en dat het avondeten anders wel laat wordt. In het weekend gaan we regelmatig ergens anders wandelen. We wandelen voor de extra beweging en de extra frisse lucht want dat vele binnen zitten in huis maakt dat wij wat meer behoefte hebben om naar buiten te gaan. Bij de wandelingen vlakbij ligt het accent wat meer op de beweging maar ook daar kunnen we mooie dingen zien, die ons opvallen. Verder hebben we ook mooie gesprekken of kijken we lekker om ons heen. Afgelopen week waren we een keer naar het bos gegaan op een tijdstip dat wij daar normaal niet komen. Ik had al gezegd misschien zien we nog iets leuks of iets bijzonders. Ja want je weet maar nooit, we gingen toch iets doen wat we eigenlijk nooit doen. Dat zou zomaar kunnen betekenen dat we ook iets anders dan anders zouden kunnen meemaken. Ik kijk tijdens het wandelen veel om mij heen om vogels te spotten of misschien wel een hert of ree of een vos, maar ook leuke boomtekeningen( dingen die je kunt zien in een boom, een gezicht of iets dergelijks). We begonnen met wandelen en er was niet zoveel anders behalve dat het veel rustiger was. Dat was niet zo vreemd aangezien de meeste mensen op dat tijdstip aan tafel zitten en eten. Het was lekker weer en we namen een pad wat we nog niet eerder genomen hadden helaas was dit niet echt een spannend pad. Het grensde aan een camping waardoor we een ander pad namen en een andere richting op gingen we kwamen bij een weiland en heel in de verte zag ik iets staan….

We liepen iets verder en ja nu wist ik het zeker, het waren geen koeien of iets wat daar op zou lijken. Ik keek nog eens goed en jaaa daar staan ze. Ik had het gehoopt voordat we gingen wandelen. Daar stonden herten en reeën en 2 lagen er in het gras. Je kon nog net hun koppie zien. Het was te ver weg maar mijn wandeling was al geslaagd en ik was blij dat we deze keer toch voor een boswandeling gekozen hadden, in plaats vlakbij huis. Alleen het zien vond ik al een beloning, zelfs al stonden ze heel ver weg. Het maakte dat ik nu nog gemotiveerder werd om verder te lopen want je weet maar nooit, misschien zijn er nog wel meer iets verder in het bos. Als je niet gaat kijken dan weet je het niet. Dus wij verder lopen en een paar minuten later komen we op een behoorlijk weids pad met aan het einde een hek en achter dat hek stond een ree. Het zag ons al van ver dichterbij komen en keek ons aan. Het keek wat wij gingen doen. Even twijfelden we of we wel door moesten lopen omdat we de dieren niet wilden verstoren. We liepen rustig door, het dier keek en nam af en toe een hap gras en even later verschenen er nog 2. Toen we heel dichtbij kwamen gingen ze toch maar rustig lopend een stukje verder staan. Ik vroeg me af of we ze nog zouden zien en wij sloegen een pad in wat uiteindelijk heel dichtbij kwam naar waar ze naar toe gelopen waren. Ik dacht ik loop nog heel even dit paadje af om nog even te kijken. Ik loop rustig en langzaam en ineens zie ik er één staan. Het stond lekker rustig en ineens kreeg het dier mij in de gaten. Ik stond al heel dichtbij. We keken elkaar een tijdje aan en vervolgens ging het door met grazen. Het draaide zelfs heen en weer en ging gewoon verder met waar het mee bezig was. Ze waren met z’n drieën, ik vond het geweldig, zo dichtbij en elkaar lang kunnen aankijken zonder dat ze wegvluchten. Mijn man was even op het andere pad blijven staan en ik ben hem gaan halen en samen hebben we in alle rust heerlijk gekeken vol verbazing dat ze niet wegvluchtten.

Wat is nou het moraal voor mij van dit verhaal?

Probeer je iets nieuws dan zou het zomaar een andere uitkomst kunnen geven. Zo is het ook met onze gedachten. Vaak hebben we een bepaalde gedachte over iets maar hoe zou het zijn als die gedachte eens anders zou zijn of wanneer we open zouden staan voor alle mogelijkheden. En wat gebeurt er wanneer we een probleem hebben of iets waar we al zo lang van af willen en toch blijven we hetzelfde doen.

Iets nieuws of anders proberen dan je al gedaan hebt of gewend bent kan mooie nieuwe kansen, ideeën of uitkomsten brengen. Je hoeft er alleen maar voor open te staan.

Ik help je graag om nieuwe manieren te ontdekken om jouw wens of verlangen makkelijker te  kunnen realiseren. Om datgene nu eens wel op te lossen waar je al zo vaak tegenaan gelopen bent en maar niet wil lukken. Neem eens een kijkje op de website en vraag je af wat je zou doen wanneer jouw blokkade zou zijn opgelost. Wat zou jij aan jezelf of een situatie veranderen of oplossen om jouw verlangen of wens waar te maken? Stel je eens voor dat jij doet wat je het liefste zou doen maar je nu nog door iets laat weerhouden. Stel je eens voor dat je het al doet… hoe zou dat zijn?

Fijne mooie dag en weekend, Alma

0 0 votes
Artikel waardering
e-boek Hoe hypnose jou helpt snel en makkelijk ontspannen met hypnose

Download het gratis E-boek Hoe hypnose jou snel helpt ontspannen.

Een E-Boek met informatie over hypnotherapie, breinweetjes en tips voor meer positiviteit.

Lees de privacyverklaring over de verwerking van jouw gegevens.

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll naar boven