Gebrek aan zelfvertrouwen?
Kan je wel spreken van een gebrek?
Wanneer we geboren worden volgens het Goddelijke plan, zijn we helemaal perfect en zit alles wat we nodig hebben voor dit leven al in ons.
Hoe komt het dan dat we toch gebrek aan vertrouwen kunnen ervaren?
Vanaf onze conceptie ervaren wij al van alles. In de buik van je moeder kan je al stemmen en geluiden horen en kan je de emoties van je moeder ook ervaren. Je kunt ze voelen. Je bent immers met elkaar verbonden.
Die verbinding zie je overal terug in het leven en in het universum.
Zo heb je al verbinding met je voorouders door de genen die je ouders doorgeven en krijg je ook van hun bepaalde ervaringen mee. Het is allemaal energie in een bepaalde vorm. Wij kijken meestal alleen naar de fysieke vorm terwijl er ook emotionele, mentale, spirituele en onbenoemde vormen zijn. Vanuit al deze vormen wordt energie en dus ook ervaringen meegegeven en doorgegeven.
Je kunt dus een stapje verder kijken dan alleen je fysieke lichaam, wanneer je dit leest. (Er wordt ook vaak gesproken over vorige levens of verschillende dimensielevens en zielsenergie. Ook vanuit deze energie kunnen ervaringen worden doorgegeven.)
Er zijn dus veel meer invloeden op hoe jij je voelt dan alleen vanuit dit leven. Voor nu houd ik het even bij dit leven.
Even terug naar je geboorte, waar je alles al in je hebt wat je nodig hebt voor dit leven. Naast al de kennis die je dus al meeneemt komen er ook ervaringen vanuit dit leven bij.
Je wordt geboren, vooral de eerste jaren van je leven sta je enorm open voor suggesties en wat er allemaal gebeurd. Je ervaart mooie en minder mooie dingen en iedere keer dat er iets gebeurd vorm jij daar een gedachte en een mening over. Wanneer jij als kind complimenten krijgt hoe goed jij al kan lopen of hoe schattig je bent, vind je dat fijn. Maar wanneer je op de tafel of het aanrecht klimt en je moeder roept tegen je: “Hé, ben jij nou gek geworden? Kom er eens heel snel vanaf.” Of ze zegt tegen je dat je je schoenen verkeerd hebt gestrikt of dat niet snel genoeg doet en ze doet het voor jou. Dat zijn de ervaringen die je minder fijn ervaart. Zo zijn er verschillende negatieve ervaringen in verschillende gradaties van onprettig.
Als er een keer iets gezegd wordt dat je het anders moet doen omdat het op jouw manier niet goed werkt, zal de impact niet heel groot zijn. Wordt het vaker gezegd dan wordt het een patroon en maken je hersenen vanuit dat patroon een programma. Door dat programma ga jij je aanpassen. Het kan zijn dat je heel goed je best gaat doen om iedereen tevreden te stellen of dat je heel stil wordt en je terugtrekt en niet veel initiatief meer neemt ( want als je niets doet dan kan het ook niet fout gaan). Zo zijn er nog meer manieren hoe je zou kunnen reageren. Hoe de programma’s werken is voor iedereen anders. Iedereen heeft zijn eigen uitdagingen. Het zijn programma’s die je als kind helpen om je kansen om te overleven groter te maken. Als klein kind ben je heel afhankelijk en wil je alleen maar veilig opgroeien.
Maaarrrr… je was toch helemaal perfect geboren? Hoe zit dat dan?
Gedurende je leven heb jij je juist omwikkelt met allerlei belemmerende overtuigingen/programma’s. Je hoeft ze dus alleen te ont-wikkelen.
Het gaat om ont-wikkelen ofwel het loslaten van die oude programma’s die een belemmerende invloed hebben op je “zijn” waardoor jij weer dichter bij jezelf komt en meer zelfvertrouwen ervaart.
Wil je tips, inzichten en oefeningen ontvangen? klik dan op de knop hieronder
Liefs en fijne dag, Alma
0 reacties