Over mij - Alma Donkervoort

Over mij

Alma Donkervoort

Mijn verhaal

Mijn naam is Alma, hypnotherapeut, healer en coach.

Ont-wikkeling met ups en downs

Ik wilde door iedereen lief gevonden worden en dat zorgde ervoor dat ik mij heel vaak aanpaste om vooral maar geaccepteerd te worden. Ik voelde mij regelmatig onzeker over mijzelf en of ik wel goed genoeg was. Vanaf de kleuterschool voelde ik mij al vaak een vreemde eend in de bijt en regelmatig onbegrepen, ik ervaarde energiën waar de meeste mensen niet bij stilstaan. Ik voelde mij niet altijd geaccepteerd en deed mijn best om alles zo goed mogelijk te doen maar de onzekerheid bleef. Inmiddels weet ik dat mijn oud zeer geraakt werd door wat er in mijn omgeving gebeurde.

Gelukkig is het voor mij nu heel anders....

Ik heb veel meer zelfvertrouwen, ik blijf in balans of ik hervind veel sneller mijn balans, ik kan beter mijn grenzen aangeven en ik heb veel meer innerlijke rust.

Ik laat mij minder beïnvloeden door wat er in de buitenwereld gebeurt of wat mensen doen of zeggen. Ik weet dat wanneer ik geraakt word, dat het aanwijsstokken zijn waaraan ik nog mag werken. Ik weet ook dat wanneer de ander geraakt wordt, dit over de ander gaat en dat ik mag kijken wat ik daar van kan leren. Ik weet hoe ballast je leven beïnvloedt en gun jou de groei, die ik zelf ook doorgemaakt heb en elke dag een geschenk voor mij is.

Hypnotherapie en healing hebben mij heel goed geholpen om te zijn waar ik nu ben in mijn ont-wikkeling. Wil jij jezelf bevrijden van al die ballast die jij met je meedraagt en jou afhoudt van wat je graag wilt of wie je werkelijk bent. Vul het contact formulier in dan neem ik contact op.

Mijn pad was geen gemakkelijke weg...

Het is geen gemakkelijke weg geweest maar mijn ervaringen hebben bijgedragen aan wie ik nu ben. Ik begrijp nu dat dit allemaal te maken had met mijn innerlijke ont-wikkeling en dat alles wat ik ervaarde mij iets wilde vertellen.

Juist omdat ik dit proces zelf heb doorgemaakt begrijp ik goed wat voor effect het op je levensgeluk en vertrouwen heeft. Ik weet welke verandering je kunt doormaken en gun jou ook meer innerlijke rust waardoor alles in je leven gewoon makkelijker gaat.

Mijn pad begon met dat Ik het graag anders wilde. Maar hoe?

Ik begon met Reiki en daardoor veranderde al veel in mijn leven. Ik kon door middel van de Reiki energie veel onbalans weer terug in balans brengen. Daarna ben ik ook andere vormen van healing gaan leren en wanneer ik mij niet lekker voelde herstelde ik mijn balans met behulp van de healing energie.  

Ondanks dat ik dat deed en de energie mij goed hielp raakte in nog steeds regelmatig in onbalans. Elke keer dat dat gebeurde ben ik gaan onderzoeken wat er precies binnen mij gebeurde.

Wat zorgde ervoor dat ik mij niet fijn voelde of geïrriteerd raakte?

Door op te letten wat er op die momenten gebeurde en speelde in mijn leven werd ik bewuster en kwam ik erachter dat er in mijn buitenwereld iets gebeurde wat mijn gevoel en daardoor mijn gedrag beïnvloedde. 

Ik besefte dat ik niet veel invloed had op mijn buitenwereld, ik kan iemand niet zomaar vastbinden of voorkomen dat iemand iets zegt. Ik kwam erachter dat ik wel invloed op mijn gevoel had en hoe ik ermee omging en dat wanneer ik mij niet prettig voelde, dit mij iets wilde duidelijk maken over iets wat speelde in mij. Ik ging mijn gemoedstoestand steeds meer zien als aanwijsstok waardoor ik meer over mijzelf leerde en ook waar ik iets mocht veranderen waardoor ik mij beter ging voelen.

Oude pijnen beheersten mijn leven...

Ik ging steeds meer zien dat mijn reactie te maken had met wat ik in mijn leven had meegemaakt en dat ik reageerde door programma’s die in mijn onbewuste waren ontstaan en opgeslagen. Ik reageerde vanuit deze oude  programmapatronen, ze activeerden een bepaald gevoel en stuurden daardoor mijn gedrag aan. De programma’s werden door triggers vanuit mijn buitenwereld steeds opnieuw geactiveerd waardoor ik steeds opnieuw deze oude pijnen ervaarde.  Je kunt het een beetje vergelijken met een computer.  Daar staan programma’s op. De computer werkt zoals een programma aanstuurt. Wanneer een programma niet goed functioneert heeft dat effect op hoe je computer werkt. Met een computer schonen we dan op en laden een nieuw goed werkend programma in.

In ons brein hebben we ook allerlei programma’s waardoor wij ons op een bepaalde manier gedragen. Sommige programma’s werken fantastisch en sommigen werken niet goed.  Deze programma’s lopen als een rode draad door ons leven. Deze levensprogramma’s kunnen we ook opschonen. 

Hypnose en healing hebben mijn leven veranderd...

 Ik heb meer zelfvertrouwen, mijn belemmerende overtuigingen dat ik niet goed genoeg was en mijn schuldgevoel zijn getransformeerd in dat ik goed genoeg ben zoals ik ben en dat ik mijzelf mag zijn en mag accepteren zoals ik ben. Dit maakt dat ik veel meer mijn leven leef in plaats van dat ik mij steeds aanpas om aardig en leuk gevonden te worden of vanuit angst wat anderen wel van mij zouden kunnen vinden. Ik weet inmiddels dat wat anderen van mij vinden minder gaat over mij en meer gaat over de invulling of perceptie van de ander en dat is oké. Dat mag er zijn. Het pleasen en wegcijferen doe ik soms nog wel, maar vanuit een andere intentie, omdat ik op dat moment dan innerlijk voel om iets voor een ander te doen. De intentie is anders, de energie is daardoor ook anders. Ik durf ja te zeggen tegen mijzelf. Ik sta weer aan het roer in mijn leven in plaats van dat ik mijn koers laat bepalen door wat anderen ergens van vinden of van zeggen.

Over mij 1

Mijn man en kinderen noemen mij ook weleens "de huisheks"...

Een beetje van dit en een beetje van dat…..

Ik heb verschillende methode en technieken geleerd en gebruik wat nodig is voor dat moment maar werk momenteel veel met hypnotische technieken omdat ze snel goede resultaten geven.

Als klein meisje voelde ik de aanwezigheid van energieën maar wist in die tijd niet wat het was. Ik heb altijd interesse gehad in de ongeziene wereld maar hield mij er niet altijd mee bezig. Na een ingrijpende gebeurtenis, het overlijden van onze middelste zoon, vlak na zijn geboorte, werd ik wakker geschud en ben ik mij gaan ontwikkelen op het spirituele pad. Ik ben redelijk nuchter, sta wel open voor nieuwe of onbekende materie en ik bekijk situaties van meerdere kanten.

Spiritueel kun je op allerlei manieren bekijken, voor mij is het spirituele pad voornamelijk innerlijke ont-wikkeling en innerlijk welzijn . Het aankijken van mijn schaduwkanten en deze belichten en verlichten.

Mijn spirituele ontwikkeling ben ik begonnen met het volgen van de cursus REIKI1.  Kort daarna heb ik ook REIKI 2  en 3A gevolgd. Mijn nieuwsgierigheid naar de spirituele wereld werd groter door het overlijden van onze zoon. Ik wilde meer weten en leren over het hiernamaals en heb mijn kennis aangevuld met engelen healing, intuïtieve ontwikkeling, EFT, cursussen mediumschap, Kundalini reiki master, frequenties of light en het lezen van veel boeken over deze onderwerpen.

Ik heb de Nimis Healing Methode gevolgd en ben Nimis Top Practioner . Ik heb Access Bars aangevuld met Bodyprocessen en de Energetic facelift gevolgd en ook de therapeut opleiding van Touch of matrix. 

De laatste jaren heb ik bij het Hypnose Instituut Nederland van Edwin Selij, Hypnose opleidingen gevolgd. Ik ben masterpractioner hypnosetherapie (2.0) en heb daarnaast ook een Stoppen met roken specialisatie. Momenteel ben ik bezig met de opleiding hypnose 3.0 mastertherapeut.

Mijn proces heeft jaren geduurd maar nu kan het sneller en makkelijker.

Met behulp van de technieken die ik gebruik ga je snel de diepte in om processen te transformeren waardoor je weer aan het roer staat van jouw leven. 

Ben je benieuwd en wil jij graag geholpen worden of meer weten?

Ik help je graag. Neem contact op en vraag om een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek, om te bespreken of hypnotherapie of een andere methode geschikt voor jou is. 

Download alvast mijn Hypnosetherapie E- boek met leuke tips voor ontspanning. Vul het aanvraagformulier in en je ontvangt het gratis.

Hypnose E- Boek Downloaden

Hoe Hypnose jou snel helpt ontspannen.

Ik wil stoppen met roken en heb hulp nodig.

Hoe zou je het vinden om weer meer geur en smaak te hebben?  Dat je kleding fris blijft ruiken, je tanden mooi en fris van kleur? Dat jij weer trots in de spiegel kijkt omdat jij een niet roker bent. Hoe vaak wilde je al stoppen omdat je weet dat het beter voor je gezondheid is. Hoe vaak voel jij je schuldig of een slappeling omdat je weer een sigaret hebt opgestoken?

Weet jij dat stoppen met roken met behulp van een hypnose sessie een stuk makkelijker is. Ik help je graag. Neem contact op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Ik geef je alvast een paar tips in een E- boek.

Vul hiernaast je gegevens in en je kunt het direct downloaden.

Lees de privacyverklaring over de verwerking van jouw gegevens.

Scroll naar boven

Waar mag het E boek "Stoppen met roken" naar toe?

e boek stoppen met roken

Lees in de privacyverklaring over de verwerking van jouw gegevens.