Over mij - Alma Donkervoort

Over mij

Alma Donkervoort

Mijn verhaal

Mijn naam is Alma, hypnotherapeut, healer en coach.

Ont-wikkeling met ups en downs

Ik wilde door iedereen lief gevonden worden en dat zorgde ervoor dat ik mij heel vaak aanpaste om vooral maar geaccepteerd te worden.
Vanaf de kleuterschool voelde ik mij al vaak een vreemde eend in de bijt en regelmatig onbegrepen, ik voelde dingen in de energie waar anderen niet bij stilstonden. Ik had gelukkig wel vriendinnen maar voelde mij ook weleens buitengesloten door klasgenootjes wanneer ik niet mocht meedoen omdat ik bv niet bij hun in de straat woonde. Ik voelde mij niet altijd geaccepteerd en deed mijn best om alles zo goed mogelijk te doen maar de onzekerheid bleef.

Gelukkig is het nu heel anders....

Ik heb veel meer zelfvertrouwen, ik blijf in balans of ik hervind veel sneller mijn balans en ik heb veel meer innerlijke rust.

Om dit te bereiken heb ik meerdere technieken en methodes geleerd en toegepast in mijn leven waardoor ik mijn belemmerende overtuigingen en oud zeer heb kunnen oplossen en loslaten.

Mijn pad was geen gemakkelijke weg...

Het is geen gemakkelijke weg geweest maar mijn ervaringen hebben bijgedragen aan wie ik nu ben. Ik begrijp nu dat dit allemaal te maken had met mijn innerlijke ont-wikkeling en dat alles wat ik ervaarde mij iets wilde vertellen.

Juist omdat ik dit proces zelf heb doorgemaakt begrijp ik goed wat voor effect het op je levensgeluk en vertrouwen heeft. Ik weet welke verandering je kunt doormaken en gun jou ook meer innerlijke rust waardoor alles in je leven gewoon makkelijker gaat.

Mijn pad begon met dat Ik het graag anders wilde. Maar hoe?

Ik begon met Reiki en daardoor veranderde al veel in mijn leven. Ik kon door middel van de Reiki energie veel onbalans weer terug in balans brengen. Daarna ben ik ook andere vormen van healing gaan leren en wanneer ik mij niet lekker voelde herstelde ik mijn balans met behulp van de healing energie.  

Ondanks dat ik dat deed en de energie mij goed hielp raakte in nog steeds regelmatig in onbalans. Elke keer dat dat gebeurde ben ik gaan onderzoeken wat er precies binnen mij gebeurde.

Wat zorgde ervoor dat ik mij niet fijn voelde of geïrriteerd raakte?

Door op te letten wat er op die momenten gebeurde en speelde in mijn leven werd ik bewuster en kwam ik erachter dat er in mijn buitenwereld iets gebeurde wat mijn gevoel en daardoor mijn gedrag beïnvloedde. 

Ik besefte dat ik niet veel invloed had op mijn buitenwereld, ik kan iemand niet zomaar vastbinden of voorkomen dat iemand iets zegt. Ik kwam erachter dat ik wel invloed op mijn gevoel had en hoe ik ermee omging en dat wanneer ik mij niet prettig voelde, dit mij iets wilde duidelijk maken over iets wat speelde in mij. Ik ging mijn gemoedstoestand steeds meer zien als aanwijsstok waardoor ik meer over mijzelf leerde en ook waar ik iets mocht veranderen waardoor ik mij beter ging voelen.

Oude pijnen beheersten mijn leven...

Ik ging steeds meer zien dat mijn reactie te maken had met wat ik in mijn leven had meegemaakt en dat ik reageerde door programma’s die in mijn onbewuste waren ontstaan en opgeslagen. Ik reageerde vanuit deze oude  programmapatronen, ze activeerden een bepaald gevoel en stuurden daardoor mijn gedrag aan. De programma’s werden door triggers vanuit mijn buitenwereld steeds opnieuw geactiveerd waardoor ik steeds opnieuw deze oude pijnen ervaarde.  Je kunt het een beetje vergelijken met een computer.  Daar staan programma’s op. De computer werkt zoals een programma aanstuurt. Wanneer een programma niet goed functioneert heeft dat effect op hoe je computer werkt. Met een computer schonen we dan op en laden een nieuw goed werkend programma in.

In ons brein hebben we ook allerlei programma’s waardoor wij ons op een bepaalde manier gedragen. Sommige programma’s werken fantastisch en sommigen werken niet goed.  Deze programma’s lopen als een rode draad door ons leven. Deze levensprogramma’s kunnen we ook opschonen. 

Dit heeft mijn leven veranderd...

Met behulp van Hypnose en healing technieken heb ik veel niet werkende programma’s her geprogrammeerd en opgelost.

Over mij 1

Doordat ik die oude niet werkende programma’s heb opgelost of losgelaten sta ik nu heel anders in mijn leven. Ik blijf veel neutraler als er iets vervelends gebeurd. Ik kan mij veel sneller herstellen wanneer er uitdagingen vanuit de buitenwereld op mij afkomen. Ik heb meer zelfvertrouwen, mijn angsten zijn vele malen minder, mijn belemmerende overtuigingen dat ik niet goed genoeg was en mijn schuldgevoel zijn getransformeerd in dat ik goed genoeg ben zoals ik ben en dat ik mijzelf mag zijn en mag accepteren zoals ik ben. Dit maakt dat ik veel meer mijn leven leef in plaats van dat ik mij steeds aanpas om aardig en leuk gevonden te worden of vanuit angst wat anderen wel van mij zouden kunnen vinden. Het pleasen en wegcijferen doe ik nog wel op bepaalde momenten maar niet omdat ik geen nee durf te zeggen maar omdat ik op dat moment dan innerlijk voel om iets voor een ander te doen. De intentie is dus heel anders, de energie is daardoor ook anders. Ik durf ja te zeggen tegen mijzelf. Ik sta weer aan het roer in mijn leven in plaats van dat ik mijn koers laat bepalen door wat anderen ergens van vinden of van zeggen.

Mijn man en kinderen noemen mij ook weleens "de huisheks"...

Een beetje van dit en een beetje van dat…..

Ik heb verschillende methode en technieken geleerd en gebruik wat nodig is voor dat moment maar werk momenteel veel met hypnotische technieken omdat ze snel goede resultaten geven.

Als klein meisje voelde ik de aanwezigheid van energieën maar wist in die tijd niet wat het was. Ik heb altijd interesse gehad in de ongeziene wereld maar hield mij er niet altijd mee bezig. Na een ingrijpende gebeurtenis, het overlijden van onze middelste zoon, vlak na zijn geboorte, werd ik wakker geschud en ben ik mij gaan ontwikkelen op het spirituele pad. 

Spiritueel kun je op allerlei manieren bekijken, voor mij is het spirituele pad voornamelijk het innerlijk welzijn. 

Mijn spirituele ontwikkeling ben ik begonnen met het volgen van de cursus REIKI1.  Kort daarna heb ik ook REIKI 2  en 3A gevolgd. Mijn nieuwsgierigheid naar de spirituele wereld werd groter door het overlijden van onze zoon. Ik wilde meer weten en leren over het hiernamaals en heb mijn kennis aangevuld met engelen healing, intuïtieve ontwikkeling, EFT, cursussen mediumschap, Kundalini reiki master, frequenties of light en het lezen van veel boeken over deze onderwerpen.

Ik heb de Nimis Healing Methode gevolgd en ben Nimis Top Practioner . Ik heb Access Bars aangevuld met Bodyprocessen en de Energetic facelift gevolgd en ook de therapeut opleiding van Touch of matrix. 

De laatste jaren heb ik bij het Hypnose Instituut Nederland van Edwin Selij, Hypnose opleidingen gevolgd. Ik ben masterpractioner hypnosetherapie (2.0) en heb daarnaast ook een Stoppen met roken specialisatie. Momenteel ben ik bezig met de opleiding hypnose 3.0 mastertherapeut.

Mijn proces heeft jaren geduurd en inmiddels weet ik dat het sneller en makkelijker kan.

Met behulp van de technieken die ik gebruik ga je snel de diepte in om processen te transformeren waardoor je weer aan het roer staat van jouw leven. 

Ik help je graag, wil jij ook een vrijer leven met meer balans? Neem contact op, dan bespreken we waarmee en hoe ik jou kan helpen of ondersteunen.  

Wil je voor nu vast beginnen en een stapje nemen om je energie op te schonen? Download de spirituele douche.

Deze oefening helpt om overtollige en/of vervuilde energetische energie op te schonen waardoor jouw energie weer beter kan doorstromen en jij je beter zal gaan voelen. 

Stoppen met roken?

Hoe zou je het vinden om weer meer geur en smaak te hebben?  Dat je kleding fris blijft ruiken, je tanden mooi en fris van kleur? Dat jij weer trots in de spiegel kijkt omdat jij een niet roker bent. Hoe vaak wilde je al stoppen omdat je weet dat het beter voor je gezondheid is. Hoe vaak voel jij je schuldig of een slappeling omdat je weer een sigaret hebt opgestoken?

Weet jij dat stoppen met roken door middel van één  SMR hypnose sessie een stuk makkelijker is. Ik help je graag.

Ik geef je alvast een paar tips in een E- boek.

Vul hiernaast je gegevens in en je kunt het direct downloaden.

Lees de privacyverklaring over de verwerking van jouw gegevens.

Scroll naar top