Over mij - Alma Donkervoort

Over mij

Alma Donkervoort Hypnotherapeut

Mijn verhaal

Ont-wikkeling met ups en downs

Ik wilde door iedereen lief gevonden worden en dat zorgde ervoor dat ik mij heel vaak aanpaste om vooral maar geaccepteerd te worden.
Zelf heb ik mij jarenlang aangepast en weggecijferd. Ik wilde het iedereen naar de zin maken maar vergat daarbij mijzelf. Op gegeven moment had ik geen energie meer om er voor anderen te zijn. Anderen helpen, stond mij zelfs tegen. Ik had zoveel gezorgd en gegeven aan anderen dat mijn vat leeg was. Ik zorgde niet goed voor mijzelf waardoor mijn eigen vat niet werd bijgevuld.

Inmiddels weet ik dat je niets kunt geven aan anderen wat je niet aan jezelf hebt gegeven en dus in je hebt. Nu ik mijzelf meer liefde en aandacht geef en mijn eigen energie goed in balans kan houden, kan ik anderen veel beter helpen.

Ik voelde mij regelmatig onzeker over mijzelf en of ik wel goed genoeg was.
Vanaf de kleuterschool voelde ik mij al vaak een vreemde eend in de bijt en regelmatig onbegrepen, ik ervaarde energieën waar de meeste mensen niet bij stilstaan.
Ik voelde mij niet altijd geaccepteerd en deed mijn best om alles zo goed mogelijk te doen maar de onzekerheid bleef. Inmiddels weet ik dat mijn oud zeer aangeraakt werd door wat er in mijn omgeving gebeurde en ik daar op reageerde.

Omdat ik weet hoeveel impact wegcijferen en pleasen heeft op je energie en je levensvreugde help ik je graag om weer lief en goed voor jezelf te kunnen zorgen. Ik help je de onderliggende oorzaak, datgene wat maakt dat jij jezelf wegcijfert, oplossen. Jij krijgt daardoor meer rust en ontspanning in je leven en ervaart meer balans. Jij bepaalt dan met een andere intentie wanneer je iets doet of geeft. Je kunt dan werkelijk onvoorwaardelijk geven maar ook ontvangen.

Gelukkig is het voor mij nu heel anders....

Ik heb veel meer zelfvertrouwen, ik blijf in balans of ik hervind veel sneller mijn balans, ik kan beter mijn grenzen aangeven en ik heb veel meer innerlijke rust.

Ik laat mij minder beïnvloeden door wat er in de buitenwereld gebeurt of wat mensen doen of zeggen. Ik weet dat wanneer ik geraakt word, dat het aanwijsstokken zijn waaraan ik nog mag werken. Ik weet ook dat wanneer de ander geraakt wordt, dit over de ander gaat en dat ik mag kijken wat ik daar van kan leren. Ik weet hoe ballast je leven beïnvloedt en gun jou de groei, die ik zelf ook doorgemaakt heb en elke dag een geschenk voor mij is.

Hypnotherapie en healing hebben mij heel goed geholpen om te zijn waar ik nu ben in mijn ont-wikkeling (afwikkeling van oude ballast). Wil jij jezelf bevrijden van al die ballast die jij met je meedraagt en jou afhoudt van wat je graag wilt of wie je werkelijk bent. Vraag een inzichtsessie/kennismakinggesprek aan of vul het contact formulier in dan neem ik contact met je op.

Mijn pad was geen gemakkelijke weg...

Het is geen gemakkelijke weg geweest maar mijn ervaringen hebben bijgedragen aan wie ik nu ben. Ik begrijp nu dat dit allemaal te maken had met mijn innerlijke ont-wikkeling en dat alles wat ik ervaarde mij iets wilde vertellen.

Juist omdat ik dit proces zelf heb doorgemaakt begrijp ik goed wat voor effect het op je levensgeluk en vertrouwen heeft. Ik weet welke verandering je kunt doormaken en gun jou ook meer innerlijke rust waardoor alles in je leven gewoon makkelijker gaat.

Mijn pad begon met dat Ik het graag anders wilde. Maar hoe?

Ik begon met Reiki en daardoor veranderde al veel in mijn leven. Ik kon door middel van de Reiki energie veel onbalans weer terug in balans brengen. Daarna ben ik ook andere vormen van healing gaan leren en wanneer ik mij niet lekker voelde herstelde ik mijn balans met behulp van de healing energie.  

Ondanks dat ik dat deed en de energie mij goed hielp raakte in nog steeds regelmatig in onbalans. Elke keer dat dat gebeurde ben ik gaan onderzoeken wat er precies binnen mij gebeurde.

Wat zorgde ervoor dat ik mij niet fijn voelde of geïrriteerd raakte?

Door op te letten wat er op die momenten gebeurde en speelde in mijn leven werd ik bewuster en kwam ik erachter dat er in mijn buitenwereld iets gebeurde wat mijn gevoel en daardoor mijn gedrag beïnvloedde. 

Ik besefte dat ik niet veel invloed had op mijn buitenwereld, ik kan iemand niet zomaar vastbinden of voorkomen dat iemand iets zegt. Ik kwam erachter dat ik wel invloed op mijn gevoel had en hoe ik ermee omging en dat wanneer ik mij niet prettig voelde, dit iets duidelijk maakte over wat er binnen mij speelde. Ik ging mijn gemoedstoestand steeds meer zien als aanwijsstok waardoor ik meer over mijzelf leerde en ook waar ik iets mocht veranderen waardoor ik mij beter ging voelen.

Oude pijnen beheersten mijn leven...

Ik ging steeds meer zien dat mijn reactie te maken had met wat ik in mijn leven had meegemaakt en hoe ik dat in mijn brein had opgeslagen  en dat ik reageerde vanuit die opgeslagen programma’s. Het waren steeds terugkerende thema’s en liepen als een rode draad door mijn leven. De programma’s werden door triggers vanuit mijn buitenwereld steeds opnieuw geactiveerd waardoor ik steeds opnieuw deze oude pijnen ervaarde.  Je kunt het een beetje vergelijken met een computer.  Daar staan programma’s op. De computer werkt zoals een programma aanstuurt. Wanneer een programma niet goed functioneert heeft dat effect op hoe je computer werkt. Met een computer schonen we dan op en laden een nieuw goed werkend programma in.

Toen ik eenmaal besefte dat ik mijn gemoedstoestand liet afhangen van wat anderen deden of zeiden door de opgeslagen programma’s, besefte ik dat ik mijzelf in een slachtoffer rol geplaatst had. Ik besefte mij ook de afhankelijkheid. Want wat als de ander nooit veranderde? Betekende dat dan dat ik de rest van mijn leven mij onzeker, ongezien en onbegrepen etc zou voelen? Dat ik mij nooit gelukkig, ontspannen en vrij kon voelen? Als slachtoffer heb je geen controle over hoe het verder gaat maar ben je afhankelijk van hoe een ander reageert.

Ik stopte met het wijzen naar anderen en hun als schuldige aan te wijzen. Ik begon het heft in eigen hand te nemen en mijn innerlijke oud zeer, die opgeslagen programma’s aan te kijken en op te lossen of te veranderen. 

In ons brein hebben we ook allerlei programma’s waardoor wij ons op een bepaalde manier gedragen. Sommige programma’s werken fantastisch en sommigen werken niet goed.  Deze programma’s lopen als een rode draad door ons leven. Deze levensprogramma’s kunnen we ook opschonen. 

Hypnose en healing hebben mijn leven veranderd...

In ons brein hebben we ook allerlei programma’s waardoor wij ons op een bepaalde manier gedragen. Sommige programma’s werken fantastisch en sommigen werken niet goed.  Deze programma’s lopen als een rode draad door ons leven. Deze levensprogramma’s kunnen we ook opschonen. 

Ik heb meer zelfvertrouwen, mijn belemmerende overtuigingen dat ik niet goed genoeg was en mijn schuldgevoel zijn getransformeerd in dat ik goed genoeg ben zoals ik ben en dat ik mijzelf mag zijn en mag accepteren zoals ik ben. Dit maakt dat ik niet meer, of steeds minder, reageer vanuit die belemmerende patronen en programma’s en veel meer mijn leven leef in plaats van dat ik mij steeds aanpas om aardig en leuk gevonden te worden of vanuit angst wat anderen wel van mij zouden kunnen vinden. Ik weet inmiddels dat wat anderen van mij vinden minder gaat over mij en meer gaat over de invulling of perceptie van de ander en dat is oké. Dat mag er zijn. Het pleasen en wegcijferen doe ik soms nog wel, maar vanuit een andere intentie, omdat ik op dat moment dan innerlijk voel om iets voor een ander te doen. De intentie is anders, de energie is daardoor ook anders. Ik durf ja te zeggen tegen mijzelf. Ik sta weer aan het roer in mijn leven in plaats van dat ik mijn koers laat bepalen door wat anderen ergens van vinden of van zeggen.

Over mij 1

Mijn man en kinderen noemen mij ook weleens "de huisheks"...

Een beetje van dit en een beetje van dat….Ik heb verschillende methode en technieken geleerd en gebruik wat nodig is voor dat moment maar werk momenteel veel met hypnotische technieken omdat hypnotherapie snel goede resultaten geeft.

Als klein meisje voelde ik de aanwezigheid van energieën maar wist in die tijd niet wat het was. Ik heb altijd interesse gehad in de ongeziene wereld maar hield mij er niet altijd mee bezig. Na een ingrijpende gebeurtenis, het overlijden van onze middelste zoon, vlak na zijn geboorte, werd ik wakker geschud en ben ik mij gaan ontwikkelen op het spirituele pad. Ik ben redelijk nuchter, sta wel open voor nieuwe of onbekende materie en ik bekijk situaties van meerdere kanten.

Spiritueel kun je op allerlei manieren bekijken, voor mij is het spirituele pad voornamelijk innerlijke ont-wikkeling en innerlijk welzijn . Het aankijken van mijn schaduwkanten en deze belichten en verlichten.

Mijn spirituele ontwikkeling ben ik begonnen met het volgen van de cursus REIKI1.  Kort daarna heb ik ook REIKI 2  en 3A gevolgd. Mijn nieuwsgierigheid naar de spirituele wereld werd groter door het overlijden van onze zoon. Ik wilde meer weten en leren over het hiernamaals en heb mijn kennis aangevuld met engelen healing, intuïtieve ontwikkeling, EFT, cursussen mediumschap, Kundalini reiki master, frequenties of light en het lezen van veel boeken over deze onderwerpen.

Ik heb de Nimis Healing Methode gevolgd en ben Nimis Top Practioner . Ik heb Access Bars aangevuld met Bodyprocessen en de Energetic facelift gevolgd en ook de therapeut opleiding van Touch of matrix. 

De laatste jaren heb ik bij het Hypnose Instituut Nederland van Edwin Selij, Hypnose opleidingen gevolgd. Ik ben gecertificeerd hypnosetherapeut (3.0) en heb daarnaast ook een Stoppen met roken specialisatie. 

Mijn proces heeft jaren geduurd, jouw proces kan sneller en makkelijker.

Met behulp van de technieken die ik gebruik ga je snel de diepte in om processen te transformeren waardoor je weer aan het roer staat van jouw leven. 

Ben je benieuwd en wil jij graag geholpen worden of meer weten?

Ik help je graag. Je kunt op verschillende manieren met mij in contact komen.

1) Ga naar menubalk naar Contact en vul het contactformulier in of klik hier naar Contact

2) Ga naar menubalk Gratis en plan een gratis inzichtsessie in of klik hier naar Gratis (Je kunt hier ook andere gratis producten bekijken).

3) Je mag ook gewoon een appje sturen of een mailtje. (Gegevens kun je vinden op de footer, onderin de website).

Scroll naar boven